Teamet

Adielsson Racing är ett enduroteam, bestående av förare ifrån två olika generationer. Teamet satsar långsiktigt framåt för att nå framgång både på och utanför banan. Förarna är Olof Adielsson, Sebastian Adielsson och Marcus Adielsson.

Kort info om förarna:
Marcus är en ambitiös 15-åring som började köra redan vid 6-års ålder. Talangfull, glad, positiv, träningsvillig enduroförare som lever för sin sport. Teamets upplägg är till stor del anpassat för hans utveckling, och tillsammans vill vi hjälpa honom att nå sina högt, men inte omöjligt, satta mål!

Grunden till hela satsningen är att skynda långsamt. Han kommer i år att köra samma klass som han gjort de senaste två åren, USM2. Inte förrän 2014 får han ta steget upp i USM3 och sedan JSM.

Sebastian är en 27-årig enduro-förare som satsat ambitiös på endurosporten sedan han var 15 år. Hans starka sidor är att han kör taktiskt, smart och med bra spårval samt bryter väldigt sällan en tävling. Ett kvitto på detta är: Tio fulla SM-säsonger utan att bryta, med flera JSM medaljer i bagaget och en 4:e plats i SM 2011. Fem målgångar i Novemberkåsan, varav flera med mycket fina resultat.
I september 2012 bröt han sitt första SM, och har sedan dess en segdragen armbågsskada att handskas med. Han kommer därmed att lägga allt krut på att träna och hjälpa Marcus under början av 2013.

Olof är den mest erfarne föraren i teamet, då han började sin karriär i mitten av 70-talet. Till en början var det bara trial, men sedan tidigt 90-tal och framåt är det enduro som gäller. I trialen så tävlade Olof mycket internationellt såsom VM och andra tävlingar runt om i Europa, men givetvis även här hemma i Sverige.
Under hans Endurokarriär har det blivit många Novemberkåsor, hela 13 målgångar, och flera SM-säsonger. Olof slutade att tävla aktivt i början på 2000-talet för att stötta sina söner i deras satsningar. 2012 började han återigen tävla mer aktivt och deltog mycket framgångsrikt i ”veteran SM” och de stora klassiska motionsloppen. Planen är att fortsätta köra dessa tävlingar under 2013.

Mer detaljerad info om förarna:

Olof Adielsson
Sebastian Adielsson
Marcus Adielsson

Servicepersonal:

Marie-Louise Wendeborn
Simon Adielsson
Eje Johansson

Teamet på sociala medier:

facebook Adielsson Racing's Twitterkonto Adiesson Racing's Youtubekanal